Antipasto – til at tage med hjem

Antipasto

Nogle kalder det for Tapas – men Tapas er spansk. Antipasto er den italienske pendent. Og hvor Tapas ofte serveres stående i en bar i Spanien, så serveres Antipasto typisk siddende ved bordet.
Antipasto kommer fra latin og betyder helt bogstaveligt: før måltidet (Pastus: måltidet).
Antipasto er per tradition meget forskellig fra region til region i Italien og det er ofte en regions allerbedste specialiteter der repræsenteres, komprimeret ned i en række småretter.
Antipasto Misto er et udvalg af kokkens foretrukne italienske specialiteter og består i Alessandros komposition af:

  • 3 forskellige italienske salame
  • Prosciutto (parmaskinke)
  • Mortadella
  • Vitello tonnato
  • 3 forskellige italienske oste
  • Oliven
  • Husets semidry cherrytomater
  • Syltede løg
  • Pesto
  • Brød
  •  

Skal bestilles senest kl. 17 til afhentning den efterfølgende dag efter kl. 16 – eller efter nærmere aftale.
Min. 2 personer. Pris per person: 125 kr.
En flaske vin, der passer til for 100 kr. per flaske (vælg mellem hvid eller rød).

Og så er der vist bare tilbage at sige: Velbekomme! Lad fadet gå rundt – for Antipasto Misto handler om at dele, om at komme hinanden ved og om at nyde selskabet og nuet!